Sommarlista

Jag gör som Johanna och gör en sommarblogglista, bra att det finns listor när det är lite idétorka och tidsbrist att skriva 🙂

VAD SKA DU GÖRA I SOMMAR?

Komma in i föräldrarollen, utforska Stockholm med barnvagnspromenader (om hälsenorna håller) och fira min mamma som fyller jämnt.

SKA DU ÅKA NÅGONSTANS?

Till Astrid Lindgrens Värld en kortis för att hälsa på bonussonen som spelar pirat och fattighjon. Har alltid velat åka till dit och nu har vi en riktig anledning 🙂

HUR LÄNGE SKA DU VARA LEDIG? 

Kommer vara föräldraledig ganska länge men har inte spikat riktigt hur länge.

VAD VILL DU VERKLIGEN HINNA MED?

Inget särskilt, den här sommaren kommer verkligen bli en dag i taget. Det som hinns med – det hinns med. Vår lilla son som idag är 7 veckor kommer få bestämma lunket och rutinerna och det känns jätteskönt att det får vara så.

VEM KOMMER DU UMGÅS MEST MED?

Maken och vår lille son och så rätt mycket nära familj förstås.

VAD KOMMER DU LÄGGA MEST PENGAR PÅ?

Blöjor 🙂 och en del nyinköp till hemmet och sonen. Sen får jag nog säga som Johanna – mat. Mat är generellt det jag lägger mest pengar på oavsett om det är sommar, höst, vinter eller vår.

VAD KOMMER DU HA PÅ DIG?

Blusar och skjortor som går att amma i. Vill helst inte köpa en massa mammakläder utan satsar på vanliga skjortor och blusar men har upptäckt att det finns väldigt få klänningar med knäppning fram så är på jakt efter sådana. Tipsa gärna om du sett några sådana klänningar 🙂

KOMMER DU BLI BRUN?

Nej, det tror jag inte, jag blir sällan brun. Är inte den som gärna hänger på stranden för att sola även om jag älskar värmen av solen. I år blir det ännu mer skugghäng för att att lillen inte ska vara i solen.

VAD KOMMER DU ÄTA?

Jag är rätt dålig på att äta ”typisk sommarmat” så det blir nog mycket av den vanliga mat jag äter året runt förutom lite mer egenodlat det är så lyxigt – Sparris (odlad hos mina föräldrar) och färskpotatis från våra egna pallkragar, sen får vi se om det kommer upp några rödbetor och vaxböner, de kan vara lite knepigare.

Egen bild, squash från ett tidigare år.

Som vanligt kommer det också gå åt en himla massa choklad och just nu är jag helt hooked på Tonys med saltad mandel – en dyr last men så är den rättvisemärkt i alla fall. Det är väldigt roligt att bitarna är olika stora för att återspegla att världen inte är rättvis. Ingen får en lika stor bit och så är det ju i livet. Hos mig får jag alla bitarna dock 🙂

Bild från Tonys hemsida: http://www.tonyschocolonely.com/onze-chocolade/

 

VAD KOMMER DU DRICKA?

Vatten och kaffe. Jag häller i mig kaffe igen efter att bara ha mått illa av det i nio månader. Det är fantastisk vad gott kaffe kan vara och vad tacksam jag är att den drycken finns – det gör helt klart att vakenheten är med en aning mera 🙂

Egen bild

VAD SER DU MEST FRAM EMOT MED SOMMAREN 2017?

Att umgås med sonen, familj och vänner. Min själ som alltid är en lite rastlös sådan finner också just nu en otrolig vila i att bara vara – det är underbart och jag försöker ta tillvara på den känslan. Hoppas ni också kan göra det!

Egen bild

 

 

 

 

 

 

 

5 Comments

  1. Pingback: Sommar-blogglista! – Jenny Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *